In een tijdspanne van 40 jaar is Sobabee Zwijndrecht uitgegroeid tot een vereniging met een indrukwekkend palmares. 

Onze club is meer dan een aantal ploegen die basketbal spelen. Onze club tracht een vereniging te zijn voor jong en oud. 

Door de jaren heen is onze club een gekend fenomeen geworden in het Antwerpse basketbal.

 

Op 10 mei 1949 werd het stamnummer 253 voor het eerst in gebruik genomen. De toenmalige ploeg heette de Lackbors Basket Ball Club. 

Na verscheidene jaren verhuisde de club naar het Lyceum Linkeroever. Hier ontstaat Sobabee, opgericht door de heer Louis Agemans, in 1975. 

Daar groeit de club door naar de hogere nationale rangen. In 1992 is er een kortstondige fusie van 2 seizoenen met Soba. 

Dit is onze zustervereniging die zich gevestigd heeft op het Kiel. Deze fusie laat Sobabee toe om naar eerste klassse door te stoten. 

Hierdoor werd er in Antwerpen eindelijk weer gebasket in eerste klasse, want Antwerpen is en blijft de bakermat van het Belgische basketbal.

 

In 1995 vindt een tweede fusie plaats. Het grote Racing Mechelen gaat samen met Sobabee. 

Zo ontstaat Racing Basket Antwerpen of kortweg RBA. Nu beter gekend als de Antwerp Giants. 

Omdat Sobabee een eigen identiteit heeft, herstart de club in 4de provinciale. Momenteel is Sobabee een gevestigde waarde in 1ste provinciale en nog steeds een begrip in Antwerpen. 

Sinds 2011 heeft Sobabee weer een 2de ploeg( in 3de provinciale) waarin het jonge talent van Sobabee zich kan bewijzen voordat ze kunnen doorgroeien naar de 1ste ploeg. 

De ambitie van deze ploeg is om te stijgen zodat we het jonge talent ook al kunnen laten kennismaken met de senioren competitie op hoger niveau. 

Sobabee is een club met ongeveer 260 leden waarvan 80 procent van Antwerpen Linkeroever en Zwijndrecht afkomstig is. 

75 procent van de spelers uit de eerste ploeg komen uit onze eigen jeugd.

Bekende namen speelden in hun jeugd bij Sobabee : Ronny en Paul Bayer, Peter en Steve Ibens, Philippe Clement, Danny Hermans, Randy Oveneke , … etc

© 2017 by Vande Voorde Peter. Proudly created with Wix.com